Kultūrizglītība
foto

Mūžībā devusies ilggadējā E. Vīgnera Kuldīgas Mūzikas skolas direktore, meiteņu kora “Cantus” un jauktā kora “Ventava” diriģente, vokālā pedagoģe Maruta Rozīte. Izcila un leģendāra personība, neatņemama Latvijas kora mūzikas vēstures liecība.

Maruta Rozīte ir dzimusi, augusi un pirmo izglītību ieguvusi Liepājā un nu jau 60 gadus Maruta Rozīte bija kuldīdzniece, kuras lielā mīlestība bija ne tikai bērnu un jauniešu muzikālā izglītošana, bet arī kora mūzika. Būdama prof. Jāņa Dūmiņa audzēkne, viņa veiksmīgi turpināja kordiriģēšanas tradīcijas Kuldīgā. To attīstībā viņa ielika sevi visu. 1971. gadā uz savu pirmo mēģinājumu kopā sanāca jauktais koris “Ventava”. Bet Marutas Rozītes radošā mūža lolojums bija bērnu koris “Cantus,  ar kuru kopā ir izbraukāta puspasaule un gūti visaugstākie panākumi starptautiskos konkursos un festivālos. Tas viss ir neatlaidīga un smaga darba rezultāts, neskaitāmas stundas mēģinājumos, spīdošs sniegums un skanējums koncertos un milzīgs gandarījums par sasniegumiem. Un milzīga dzīves skola audzēkņiem.

Maruta vienmēr paliks mūsu atmiņā kā izcila personība, izcila Kuldīdzniece, Diriģente un Direktore, kura vienmēr tiecās uz pilnību un kuras atstātais mantojums mūsu pilsētas vēsturē rakstāms ar lielo burtu.

Atvadīšanās no Marutas Rozītes 26. janvārī E.Vīgnera Kuldīgas Mūzikas skolā plkst. 12.30 un Meža kapos – plkst. 14.00.

Marutas Rozītes pēdējā vēlēšanās bija kā atvadu sveicienu saņemt baltas rozes.

Izsakām līdzjūtību tuviniekiem, Marutu Rozīti Mūžības ceļā pavadot!